It is currently Wed Jan 16, 2019 19:46

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Jul 23, 2013 20:58 
Offline

Joined: Sun Jul 14, 2013 11:13
Posts: 8
Eli siis otsikon mukaan, pyörässä on useita vikoja/vian alkuja.

1. Takapyörä pitää lonksuvaa ääntä sivuttaisista iskuista. Takapyörän keskiötä kiristäessä kuitenkin taaempi ratas ei pyöri niin jouhevasti ja pyörää taluttaessa polkimet pyörii mukana. Kuitenkaan ei viitsisi pitää keskiötä löysällä, ettei sisälle vahingossakaan menisi likaa tai että keskiö ottaisi osumaa muusta syystä. Mikä vikana ja mitä tehdä?

2. Ketjut rutisee ilkeästi ajossa. Onko näin tarkoitettu vai mikä on vikana? Kokeiltu useaan otteeseen korjata takapyörän asentoa ja ketjujen kireyttä tuloksetta.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 24, 2013 15:12 
Offline
User avatar

Joined: Fri Dec 31, 2004 17:47
Posts: 1300
Location: Lahti
1. Tarkista että takanavan laakerit on ehjät. Sitte kokeile laittaa joku prikka esim driverin ja mutterin väliin. Sitten sopiva kireys. Huomio myös kun laitat takakiekon kireälle ettei akseli löysty/kiristy samalla.

2.Laita rasvaa tai sitten sulla on eturatas kiero.

_________________
http://rajubmx.blogspot.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 24, 2013 20:18 
Offline

Joined: Sun Jul 14, 2013 11:13
Posts: 8
Kiitos paljon vinkeistä, rasvailin vaan pyörää vähän jokapaikasta ja seuraavana aamuna kaikki kunnossa :-D Hiljasempi ku ostettaessa ja rullaa ku unelma!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Aug 27, 2013 19:16 
Offline

Joined: Sun Jul 14, 2013 11:13
Posts: 8
hoh alkaa todella kärsivällisyys loppua ton pyörän kanssa. olisin vaikka valmis maksamaan jos joku vois tulla oikeesti näyttämään miten eri juttuja voi korjata. olis nyt muutama juttu taas joihin kaipailisin vastauksia. ottaa päähän, kun on aloittelija tän pyöräharrastuksen kanssa eikä mistään tunnu löytyvän sellasta yleisopasta pyörässä oleviin vikoihin.

nyt toi takahaarukka, takakiekko ja kaikki vittuilee oikeen urakalla. yritän kertoo selkeesti vaikka ranskalaisin viivoin:
- kammet tuntuu jäykiltä, pyörii juuri ja juuri kierroksen voimalla pyöräyttämällä. käsitykseni mukaan pitäis pyörähtää siististi vähän enemmän ku kierroksen. kokeiltu keskiön rasvaamista, mutta ei vaikutusta. kammet kyllä pyörii hyvin kun ei oo ketjuja yms.
- ketjut rutisee omituisesti, kokeiltu korjailla takakiekon asentoo ja kaikennäköstä muutaki, mutta tuloksetta. ketjut myös jumittaa tietyssä kohtaa mikä johtaa siihen, että pyörä ns. "polkee" taaksepäin. tähän oon yrittäny ketjujen löystämistä/kiristämistä, mutta ei mitään.
- kammet pyörii satunnaisesti taluttaessa, välillä lähtee pois kokonaan, välillä pyörii kun kammet jää tiettyyn asentoon yms.
- mulle on epäselvää, että miten tiukalla driverin pitää olla, kun tosiaan pyörä ei rullaa vittuakaan, jos driverin kiristää kunnolla, toisaalta taas tuntuu oudolta jättää sitä "auki". mikä on oikea kireys?
- tähän nyt vielä et mielestäni kaikki osat on ihan suoria ja ns. ehjiä, ettei pitäis olla siitä kiinni, että rattaat tms olisi kieroja.
- kai on jotain muitakin vikoja mut ei nyt tuu mieleen..

ja jos oikeesti joku on etelä-suomen tietämiltä ja ajelee lohjan suunnilla usein niin oikeesti voin maksaa jotain siitä, että joku tulis jeesaa. vituttaa tää ainainen vikojen korjailu ku ei edes tiedä mitä tekee.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 28, 2013 07:52 
Offline
User avatar

Joined: Fri Dec 31, 2004 17:47
Posts: 1300
Location: Lahti
Driveri voi olla kiristetty iha sormikireydelle. Vaikuttaa et sul on se driveri liian kireällä tai ketjut liian kireällä.

_________________
http://rajubmx.blogspot.com


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group