It is currently Mon Apr 22, 2019 12:02

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Mar 23, 2011 11:00 
Offline

Joined: Sun Mar 20, 2011 11:43
Posts: 1
Päivää niin, että pätkähti!
Ensiksi pahoittelen, mikäli loin uuden(=turhan?) topicin koskien tätä aihetta, mutta ei niin hyvin auennu haulla tämä asia.

Elikkäs siis tarkoitus olis hommata pojalle ensimmäinen BMX-pyörä kun hän on sitä niin hartaasti toivonut jo ainakin vuoden verran. Täältä oon saanutkin ihan hyviä vinkkejä pyörän hankintaa koskien ja omasta mielestä hyvän ensinpyörän kriteerit täyttää tämä Felt Base 18.5". Ainakin valmitajan mukaan pitäis sopia just tälläselle ala-asteikäiselle, mutta onko pyörässä jotain huonoa/epäsopivaa näin ensipyöräksi? Kovasti tuntuu olevan valloillaan tällä sivustolla ajatus, että alle 300€ ei saa hyvää pyörää, ellei sitten osta käytettynä...

Halpismarketit ym. oon kyllä samantien hylänny, joten nyt olis tarkotus hommata oikeesti hyvä pyörä ettei harrastus tyssää ensimetreillä. Painon puolesta tuo olisi vissiin aika hyvä myös lapselle kun tuo painaa reilut 12kg?

Laittakaa toki joitain muitakin pyöriä, mitkä olisi sopivia aloittelijalle. Nyt ei olla siis hakemassa mitään erikoistyökalua tiettyä harrastusmuotoa varten, vaan ihan tällänen All-around pyörä jolla harrastaminen olisi mielekästä.

Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta nyt ei ole tarkoitus laittaa kuitenkaan ihan älyttömiä summia rahaa tähän ensimmäiseen pyörään. Katsellaan niitä kalliimpia ja mahdolisesti parempia pyöriä sitten myöhemmin mikäli harrastus jatkuu pidempään.

Edit:Unohtu tosiaan mainita tuo pituus. Eli poika on reilu 130cm, about 132cm suurinpiirtein.


Last edited by TMU on Wed Mar 23, 2011 14:47, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 23, 2011 13:34 
Offline
User avatar

Joined: Fri Aug 29, 2003 19:30
Posts: 2845
Location: Lahti
Sanoisin että ihan jees. 8-vuotias on kuitenkin vielä sen verran lapsi, että varsinainen BMX-ajaminen voi olla vähän taka-alalla ja ajo on enemmän kuitenkin ehkä sellaista kyseisen ikäisten "rossaamista".

Jos poika on ihan tosissaan alkamaan temppuilemaan, voisin kyllä suositella pienempää pyörää. Feltin Basessa on kuitenki jo 20" renkaat, vaikka runko onkin lyhyempi/matalampi. Pyörässä on silti pitkä akseliväli, joka hankaloittaa pyörän käsittelemistä. Tällöin kannattaa harkita 16" tai 18" rengaskoolla varustettua BMX-pyörää. Kuskin pituus on merkittävämpi asia kuin ikä. 16" noin 120cm +/- 10cm, 18" menee noin 140cm +/- 10cm. Melkein kaikilla BMX-merkeiltä löytyy näitä pienempiä malleja, mutta saatavuus suomessa yleensä vähän vaihtelevaa, edes Signature BMX:n varastoissa ei näyttäsi nyt olevan.

Paino on ongelma, pyörä saattaa olla jopa kuskiaan painavampi, mikä tekee monien trikkien vääntämisen melko mahdottomaksi, mutta paino-ongelma tulee vastaan jokaisessa edullisemmassa hintaluokassa. Toisaalta, pieniä BMX-pyöriä ei pahemmin edes tehdä hirveästi parempitasoisina, joten siitä ei kannata ottaa ressiä.

_________________
NO GODS NO MASTERS
GROINDEAD


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group